Why Not festival – it’s time to leave the body behind

Be Your Own Robot

What makes us human? Our body? Our behaviour? With technology becoming part of us, one wonders to what extent we can outsource our (inter)actions. How is humanity changing under the growing influence of hi-tech? Computer scientist and fiction developer Sander Veenhof will sketch a future scenario in which we do not have to run away from the tech-oriented future, but we can’t sit still neither.

http://www.festivalwhynot.nl/archive/whynot-its-time-to-leave-the-body-behind/program/thu-21-july-lectures-performances/sander-veenhof-be-your-own-robot/

Sander Veenhof

Vanuit zijn achtergrond in de IT (bedrijfsinformatica, VU) en dankzij een opleiding aan de Gerrit Rietveld kunstacademie zet hij gedachte-experimenten over een augmented toekomst om in prototypes die in het hier en nu te ervaren zijn. Dat AR niet langer een fictieve toekomstvisie is, bewijst de massale aandacht voor het recente Pokemon Go spel. In de paralelle wereld die aan het ontstaan is, speelt lokale plaatsgebonden data een steeds grote rol. Data als de verbindende factor tussen de fysieke ruimte, de mens en de activiteiten die er plaatsvinden. Welk type informatieprofessional gaat aan die wereld vorm en invulling geven? Zijn het de grote tech-giganten Google, Facebook, Microsoft en Apple die ons doen en laten gaan bepalen, of spelen wij daar zelf ook nog een rol in?

Leave a Reply