Videoconferencing facefilter

As a spin-off while developing our Futurotheque installation/story, we’ve created a Snap facefilter effect which can be used when participating in most videoconferencing tools and platform.

To activate the filters yourself and use them in your presentation:

  1. Download the Snap Camera app (available for Mac/Windows)
  2. Start the Snap Camera app and copy/paste this link below in the search field of the app.
  3. Then select it as ‘videosources’ in your videoconferencing software.

https://www.snapchat.com/unlock/?type=SNAPCODE&uuid=8e8992b5f3494d618ef5cf31e632cbfa&metadata=01

 

It has proven to be a great way to take audience on a journey to 2030, and visually explain what we’re talking about. The image below shows the effects in action during the panel session about the Furutotheek during the Nederlands Film Festival conference and the #NGI Policy Summit.

#NGI Policy Summit 2020

 

 

Sander Veenhof

Vanuit zijn achtergrond in de IT (bedrijfsinformatica, VU) en dankzij een opleiding aan de Gerrit Rietveld kunstacademie zet hij gedachte-experimenten over een augmented toekomst om in prototypes die in het hier en nu te ervaren zijn. Dat AR niet langer een fictieve toekomstvisie is, bewijst de massale aandacht voor het recente Pokemon Go spel. In de paralelle wereld die aan het ontstaan is, speelt lokale plaatsgebonden data een steeds grote rol. Data als de verbindende factor tussen de fysieke ruimte, de mens en de activiteiten die er plaatsvinden. Welk type informatieprofessional gaat aan die wereld vorm en invulling geven? Zijn het de grote tech-giganten Google, Facebook, Microsoft en Apple die ons doen en laten gaan bepalen, of spelen wij daar zelf ook nog een rol in?

Leave a Reply